>
   
Kanojen maailma

Hinta:

20,00 € (sis. alv:n 10 %).
Kirjat toimitetaan postiennakolla.
Toimituskulut 6 €.
Tutustu myös kimppatilaukseen.

Tilauslomake


 
 
Helena Telkänranta
Kanojen maailma

Esittely Maaseuden Tulevaisuus -lehdessä 3.11.2004
Kirjoittaja: Pirjo Joensuu
Uudelleenjulkaistu lehden ja kirjoittajan luvalla.

Kanan muisti mainettaan parempi

Kanan muisti on selkeästi mainettaan parempi. Se muistaa vielä puolen vuoden päästä, että tiettyyn suuntaan tietynlaisen kipon kanssa menevä hoitaja on seuraavaksi aikeissa tuoda sille ruokaa, vaikka vastaavaa tilannetta ei olisi ollut kertaakaan kuluneen puolen vuoden aikana.

Kana ei myöskään ole tyhmä, vaikka se on yleisissä uskomuksissa saanut tehtäväkseen toimittaa hassun ja päättömästi ryntäilevän eläimen virkaa.

"Todellisten kanojen älykkyys ja oppimiskyky ovat samaa tasoa kuin useimpien muidenkin lintulajien", kertoo Helena Telkänranta (ent. Tengvall) vasta ilmestyneessä kanojen hoidon oppaassa Kanojen maailma.

Opas on tarkoitettu nimenomaan pienkanalan omistajille tai sellaisesta haaveileville. Se antaa uutta tutkimustietoa varsinkin kanojen sosiaalisista suhteista ja käyttäytymisestä maatalouden ammattilaisille, opiskelijoille ja muillekin eläimistä innostuneille.

Pienkanalan pitoon ohjeet

Telkänranta on eläin- ja ympäristöaiheisiin erikoistunut toimittaja ja tietokirjailija. Hänen erikoisalaansa on eläinten käyttäytymiseen ja hyvinvointiin liittyvän tieteellisen tiedon tuominen suuren yleisön ulottuville.

Telkänranta on ollut mukana suomalaisen kananhoidon ja kanalaratkaisujen kehittämisessä osallistumalla muun muassa kananhoitokurssien järjestämiseen ja tilakohtaiseen neuvontaan.

Käytännön kokemusta hänelle on karttunut oman pienkanalan pidosta kymmenen vuoden ajalta.

Telkänranta antaa 174-sivuisessa oppaassa kattavat ohjeet pienkanalan suunnitteluun, kanojen ruokintaan ja hoitoon, poikasten kasvatukseen ja kanojen terveydenhoitoon.

Pienkanalalla tarkoitetaan muutamasta kanasta korkeintaan sataan kanaan koostuvaa parvea. Tällaisia Suomessa on yli tuhannella tilalla.

Suurin osa Suomen kolmesta miljoonasta kanasta asustaa suukanaloissa, joissa on keskimäärin runsaat 3 000 kanaa.

- Pirjo Joensuu

Takaisin kirjan esittelysivulle 

 
  Etusivu | Tietokirjat | Lasten- ja nuortenkirjat | Koiradekkarit | Tilaus
 
 

 

Tietokirjat

Lasten- ja
          nuortenkirjat

Koiradekkarit

Jälleenmyyjät

Kimppatilaus

Tilauslomake

 

Tiedustelut:
(050) 584 6146
sanasilta-info@sanasilta.fi